Alweer een kerst zonder baby.

 

En dan is het alweer bijna december….

December is voor mij een maand waarin ik terugkijk op het afgelopen jaar en vooruit kijk naar het nieuwe jaar. Zo ook toen wij nog in een fertiliteitstraject zaten. Ieder jaar was december een pijnlijke maand voor ons. Het was voor ons een maand waarin we ons nog eens extra realiseerden dat er alweer een jaar voorbij was en we nog steeds met lege handen stonden. Daarnaast is het ook een feestmaand waarin gezinnen gezellig samen Sinterklaas of Kerst vieren. Wanneer zouden wij Kerst of Sinterklaas met ons zo gewenste kindje kunnen vieren?…

Misschien staan jullie op dit moment met lege handen en kijken jullie terug op het afgelopen jaar.

Misschien was het voor jullie een jaar waarin jullie vol goede moed zijn begonnen aan vruchtbaarheidsbehandelingen.
Misschien was het een jaar waarin hoop, teleurstelling, angst, verdriet, positiviteit en moed elkaar in een razend tempo afwisselden.
Of een jaar waarin jullie een pauze hebben genomen qua vruchtbaarheidsbehandelingen om op adem te komen. Ook al hield dat in dat je gedurende deze pauze sowieso niet zwanger zou worden, wat misschien ook weer als een gemiste kans voelde.
Misschien kregen jullie het afgelopen jaar een o zo heftige boodschap dat een kindje verder weg is dan ooit…Of je hebt een miskraam gehad….

Welke ervaringen je ook gehad hebt, juist in de maand december stel je jezelf misschien de vraag; wanneer komt de dag dat wij Sinterklaas of Kerst met ons kindje vieren?

Herken je jezelf in dit verhaal. Wees lief voor jezelf en doe wat goed voelt in deze maand. Probeer jezelf niet onnodig te kwellen met verplichtingen of verwachtingen waar je je niet fijn bij voelt. Doe datgene waar jullie energie van krijgen. Wie weet wat 2019 gaat brengen. Nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en wie weet in december 2019 een Kerst of Sinterklaas met jullie o zo gewenste kindje of een zwangerschap. Hoe dan ook jullie zijn een sterk, dus hou vol!

Liefs,
Mascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *