De vreselijke wachtweken

Waar je in de eerste twee weken van de behandeling bezig was met ziekenhuisbezoeken, echo’s, puncties, hormonen inspuiten etc.
Zijn de twee wachtweken akelig rustig op het gebied van activiteiten die ondernomen moeten worden tijdens een behandeling. Je kunt in deze
2 weken niets meer doen, het enige wat je kunt is afwachten….De uitslag bepaald hoe de komende periode van jouw leven verloopt. Is dat een zwangerschap, een nieuwe behandeling of een definitief stoppen van het traject? En dat zijn nogal uitersten.

Tijdens de wachtweken gaan de dagen, soms zelfs uren, voor je gevoel zo langzaam, je kijkt de klok vooruit. Misschien herken je ook het gevoel dat je bijna niet naar het toilet durft met de angst te zien dat je ongesteld bent geworden. Bij elk krampje, elk steekje denk je zou ik ….of toch niet…. Of je voelt helemaal niets, waardoor je je daar zorgen over maakt. De hormonen die je voor de  behandeling  gebruikt geven vaak ook signalen van zwangerschap af, zoals gevoelige borsten en misselijkheid. De vraag die je je dan stelt, heb ik zwangerschapsverschijnselen omdat ik zwanger ben of komt het door de medicijnen? Allemaal vragen, gedachten of gevoelens om gek van te worden.

Hoe kom je deze stressvolle weken door?

Misschien ben je even niet die gezellige vriendin of partner en misschien functioneer je niet voor de volle 100% op je werk. Dat maakt je geen vervelend mens. Je gaat nu door een erg moeilijke fase in de behandeling. Dus zorg goed voor jezelf en ben niet te streng voor jezelf. Ga bij jezelf maar eens na wat jij leuk vindt en waar jij ontspanning in vindt. Voor de één is dat een avondje op de bank met een goed boek, voor de ander ontspannen in bad, een concert of uit eten.

Meer tips?
*Verzamel mensen om je heen waar je je verhaal bij kwijt kunt.
*Huilen mag, voel je daar niet schuldig over.
*Mijd internet zoveel mogelijk; de verhalen over de steekjes en pijntjes kunnen je in totale verwarring brengen.
*De beste ontspanning is lachen; kijk een leuke comedy of ga naar een stand up comedian.

Wat je ook doet, kies datgene wat bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *