Een pauze?!….

Het inlassen van een pauze in de rollercoaster van het vruchtbaarheids-traject is voor de één een ontzettend moeilijk besluit. Voor de ander geeft het een opluchting als ze eenmaal het besluit van een pauze hebben genomen.

Het inlassen van een pauze betekent dat er in de maand of maanden waarin er geen behandeling plaatsvindt waarschijnlijk ook geen zwangerschap ontstaat. Het idee van een pauze kan ook angst of paniek opleveren.

Toch kan een pauze je ook veel opleveren voor jou persoonlijk of voor jouw relatie. Als je wordt geleefd door de vruchtbaarheidsbehandelingen, vergeet je soms wat er ook alweer zo leuk was aan jouw partner of aan jezelf. Of hoe het was om leuke dingen samen te ondernemen en plezier te hebben. Een pauze inlassen heeft als voordeel dat er ruimte komt om elkaar weer te vinden; weer verbinding te voelen met jezelf en jouw partner.

Een pauze is zeker niet opgeven! Het is het opladen voor een volgende behandeling, zodat je mentaal en fysiek weer kunt meeveren in de rollercoaster waar je dan weer instapt.

Mocht je weleens nadenken over een eventuele pauze?
Dit zijn vragen die je jezelf of elkaar kunt stellen.
* Wat is de reden dat ik erover nadenk om een pauze in te lassen?
* Als ik nadenk over een pauze, ervaar ik dan weerstand of opluchting? Wat is de reden van de weerstand of opluchting?
* Wat zijn voor mij/ ons de voordelen van een pauze?

Wat jouw besluit ook is, het is goed.
Ik wens je veel wijsheid en kracht toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *